Facebook Блеск here CataluñaInstagram Детейлинг visit — 01 febrero 2014

Facebook Автостудия Глянец see Madrid s’ha omplert amb les passatgeres del Tren de la Llibertat, milers des de Catalunya, que han marxat en tren des de Sants cap a l’estació d’Atocha.

Facebook Детейлинг see La reacció a la contrareforma de la llei de l’avortament (ja coneguda també com a ’Llei Gallardon’) ha estat multitudinària en una jornada de l’1 de febrer que ja esdevé històrica en la lluita pels drets, en el feminisme i en la democràcia d’aquest país.

https://www.instagram.com/detailing_studio Instagram Автостудия Глянец Sortida cap a Madrid juntament amb centenars d’organitzacions de dones, partits polítics, sindicats, ONG i entitats socials participen avui a Madrid en el ’ Tren de la Llibertat ’, una manifestació que surt de l’estació d’Atocha en rebuig a la derogació de la llei de salut sexual i Interrupció Voluntària de l’ Embaràs.

Lourdes Muñoz, portaveu de la Plataforma Nosaltres Decidim i presidenta de Dones en Xarxa, ha explicat que van a Madrid “a defensar la llibertat de les dones, la llibertat a decidir quan ser mares i quan no ser mares i, per tant, no haver-se d’enfrontar a una maternitat forçada” i Montserrat Vila , de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere , ha declarat : “La llei de Gallardón és la màxima expressió de violència masclista que porta conseqüències nefastes per a les dones que no poden decidir sobre el seu propi cos . Recordem que, segons l’OMS , podem calcular que l’any 85 , morien 400 dones per pràctiques abortives clandesintas a Espanya ” . Pesarosa , continua que “la llei actual , la de Gallardón , la mà de la iglesa catòlica que bressola el bressol , preveu la prevenció mitjançant l’educació i la formació”.

Marisa Soleto, Lourdes Muñoz, Alicia Miyares

A les 13:30 hores una delegació de les organitzacions convocants registri al Congrés dels Diputats el document ’Perquè jo decideixo ’ , un al · legat sobre el dret de la dona a decidir la seva maternitat , dirigit al president del Govern, els ministres de Justícia i Sanitat i els grups responsables de la tramitació parlamentària de l’avantprojecte de Llei Orgànica de Protecció de la Vida del Concebut i dels Drets de la Embarassada . Al respecte Lourdes Muñoz ha declarat que “Venim a dir molt alt que s’ha de retirar aquesta llei que nomes vol retallar la llisbertat de les dones. Si el govern del PP vol defensar la vida, que millori les condicions de vida de les dones que vivin, no que aprovi lleis que nomes porten patiment pet les dones que estaran abocades a abortaments en codicions precàries i a la maternitat forçada”

La jornada culminarà amb una assemblea oberta a l’Auditori Marcelino Camacho de Comissions Obreres , on representants d’associacions de dones , organitzacions nacionals , partits polítics i sindicats intervindran en l’acte en què es projectaran vídeos sobre la nova legislació que proposa l’Executiu i que comptarà amb l’actuació del Cor del Consell de la Dona de Fuenlabrada .

El moviment va ser acollit a la Plataforma Nosaltres Decididimos , de la qual formen part més de dues-centes organitzacions i plataformes de diversa índole , i que ha treballat en xarxa amb entitats de diferents països per promoure manifestacions a les portes de les ambaixades d’Espanya a fi d’ frenar la reforma projectada .

Related Articles

Share

About Author

Veronica

(0) Comentarios

Comments are closed.